Lieve Louise en de Fanfare – Gebroken blauw

Lieve Louise

Gebroken blauw
(LL2016-1, www.lievelouise.nl)

Lieve Louise is een damesduo uit Tilburg dat bestaat uit Lieve Lamerichs (zang, accordeon, percussie, kinderpiano, megafoon, fietspomp) en Louise Donker (zang, gitaar, piano). Ze zingen tweestemmige, zelfgeschreven, eigenzinnige liedjes in het Nederlands, met invloeden van singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst. Gekruid met de nodige humor en zelfspot.
Lieve en Louise timmeren al een tijdje aan de weg – zij het bescheiden. In 2013 behaalde Lieve Louise de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. In 2014 bracht het duo een EP uit met vijf nummers. Nu is er dan een volwaardige cd met veertien nummers.
Gebroken blauw herbergt onderwerpen als het verwerken van verdriet, het verglijden van de tijd, twijfel aan de toekomst, jezelf afvragen hoe anderen jou zien. Vaak associatief verwoord. En dus met veel ruimte voor eigen interpretatie.
De cd werd opgenomen en gemixt door Sebastiaan van Bijlevelt, bekend van Okieson, in zijn eigen Galloway Recording Studio in Nijmegen. Hij leverde tevens op twee nummers een instrumentale bijdrage: mondharmonica in Ondergang en gitaar in Lentezon. Jostijn Ligtvoet speelde cello op een vijftal tracks.
Het kartonnen cd-hoesje laat een ‘houtsnijwerk’ zien, waarop een fietspomp het enige herkenbare beeld vormt. Ik interpreteer dat als een verwijzing naar het ambachtelijke liedjes maken, en naar het muziek halen uit alles wat inspiratie kan losweken.
Benieuwd hoe Lieve Louise zich de komende tijd ontwikkelt.

 

Scroll naar boven