Lorraine Jordan – Send my soul

Send my soul
(Hazellville Music HZ013)

De in Wales geboren Lorraine heeft Ierse ouders, en groeide op met Iers traditionele muziek in en rond het huis. Desondanks koos Jordan niet voor de pure traditionele muziek, maar wel voor een stijl die zeer melodieus is, mede aangestuurd door haar muzikale interesse in de stijl van onder andere Joan Armatrading en Annie Lennox.
Jordan was in haar jeugdjaren regelmatig met gitaar te spotten in muziekcafé’s in haar regio. Ze vertrok naar Schotland, waar ze lange tijd bleef wonen en werkte aan haar repertoire. De Keltische invloeden zijn nog steeds aanwezig in haar muziek, maar Jordan liet zich ook duidelijk beïnvloeden door moderne songwriters. Zo speelde ze met onder andere The Waterboys, Dick Gaughan, Richard Thompson, Capercaillie en Loudon Wainwright III.
Send my soul is het vijfde soloalbum, ditmaal met een nog wereldser geluid. Invloeden uit Oosterse muziek gaan moeiteloos samen met Keltische klanken, al ligt de nadruk duidelijk bij de singer-songwriter met de gitaar (en bouzouki). Jordan heeft haar wereldse en relaxte geluid waarschijnlijk te danken aan haar uitgebreide en inspiratievolle tournees door Australië en Nieuw Zeeland met het Planet Woman project, waarbij vrouwen hun Keltische en Maori achtergronden delen en samenbrengen. Het project loopt nog steeds, maar wel in een ander format en onder de naam Pacific Curls.
Send my soul is een relaxed laid back album met rijk gevulde ballads en mid-tempo songs. Jordan zet met haar uitdagende stem en mooi gearrangeerde muziek een  aangename sfeer neer.

Scroll naar boven