Louvat Bros. – Between the heart and reason

Between the heart and reason
(Acoustic Music 319.1600.2)

De drie snarenkunstenaars die de Louvat Bros. vormen reisden samen en ook afzonderlijk door het internationale bluegrass-landschap. Ze speelden met menige grote Amerikaans naam in het genre, en ontwikkelden zich tot de opperklasse van het fingerspitzengefühl.
Met een ongekende precisie en perfecte frasering speelt het trio deze keer uitsluitend eigen werk, geïnspireerd door al hun muzikale reizen. Het is helemaal niet verwonderlijk dat de snaarinstrumenten met deze vernieuwende composities in de sferen komen van newgrass of new acoustic music, die we al jaren kennen van de progressieve bluegrassmuzikanten uit de Verenigde Staten.
De Louvat Bros. zetten een heerlijk toegankelijke sfeer neer, waarbij de luisteraar mee zal drijven op de flow van de composities. Het virtuoze trio bestaat uit Steve Louvat (banjo), Jeff Cardey (mandoline, gitaar en zang) en Michel Vrydag (basgitaar). Het drietal wordt in Grey Line bijgestaan door Jefferson Louvat (mandoline/mandola).
De muzikanten leverden ieder een aantal composities aan waarbij de bluegrass-sferen ook de landsgrenzen van bijvoorbeeld Bulgarije bereiken (Balkan folk). Iedere compositie kent een achtergrond en is opgedragen aan een geliefde, een sportwagen en mensen die ze bewonderen. Down the foggy river is een tweedelige compositie, geïnspireerd op de rivier de Maas, waarlangs Steve Louvat regelmatig repeteert met zijn banjo. De melodie van het eerste deel wordt de lijn voor het tweede deel waarin Michel Vrydag een eigen melodie de hoofdrol laat overnemen.
Between the heart and reason is een aangename cd met een warm geluid, zo eentje die ongemerkt onder de huid kruipt.

Scroll naar boven