Ludo Vandeau – Au gré du charme

Ludo Vandeau - Au-gré-du-charme

Au gré du charme
(Wild Boar Music WBM21125)

Ludo Vandeau kennen we van Ambrozijn en Olla Vogala, en van zijn samenwerking met Lais en Gabriël Yacoub. Al sinds geruime tijd maakt Vandeau een ontwikkeling door richting zelfgeschreven Franstalig liedmateriaal, waarvan de in de 2006 uitgebrachte cd Marguerite het eerste tastbare bewijs was.
Ludo Vandeau werd geboren in Hamme, in het Belgische Waasland. Zijn moeder bracht een groot van haar jeugd door in Wallonië, het Franstalige deel van België. Zijn vader zong en speelde zijn hele leven lang muziek. Beide ouders brachten literatuur, muziek en creativiteit in de opvoeding van hun zoon. De moeder van zijn vader was van Spaanse oorsprong. Op verschillende manieren kwam dus de wereld bij hem binnen.
Sinds 2010 is Vandeau bezig oude en nieuwe muzikanten om zich heen te verzamelen. Een periode van voorbereiding op een nieuwe cd was daarmee ook aangebroken. Schrijven, schrappen, herschrijven, proefopnames, kleine concerten, try-outs, studiowerk. Dat proces heeft als eindresultaat Au gré du charme, een vijftien tracks rijke cd, waarop Ludo Vandeau zijn persoonlijke stijl heeft vormgegeven in aansprekende chansons van eigen hand, aangevuld met een drietal interpretaties van liederen van Brassens, Barbara en Moustaki.
Een zevenkoppige band ondersteunt hem daarbij, met nog een zestal gastmuzikanten op de rol. Een uitgebreide instrumentatie dus. Toch blijft een open en transparant album, waarin Vandeau zich als een vis in het water voelt. De afwisseling is groot, de muzikale waaier breed getrokken. Van intiem tot uitbundig. Ook tekstueel gezien staat de cd recht overeind.
Eigenlijk alle reden om Au gré du charme te koesteren.

 

Scroll naar boven