Luisteren naar de Folkcanon

Er zijn verschillende mogelijkheden om veel van de liedjes uit de Folkcanon der Lage Landen via digitale weg te beluisteren.

Natuurlijk hoorden we een week geleden allemaal met hoogrode oortjes de speciale live uitzending van New Folk Sounds on Air op de Concertzender die helemaal in het teken stond van de Folkcanon der Lage Landen. De uitzending is nog steeds te beluisteren via de website van de Concertzender.

Wie een account heeft bij last.fm en/of Spotify kan eens lekker gaan zitten voor een flink aantal liedjes uit de lange en onvolledige kandidatenlijst van de Folkcanon. Naast de canonliedjes voegt New Folk Sounds daar regelmatig liedjes en complete Focus-cd’s toe en albums uit de serie Het meesterwerk. Beide sites beschikken over een ruime bibliotheek maar niet alle muziek waarover New Folk Sounds graag schrijft is beschikbaar.

De volledige Folkcanon der Lage Landen zal binnenkort ook te beluisteren zijn via 8tracks. Vandaag presenteren wij met blozende trots deel 1: de eerste 10 liedjes uit de Folkcanon!

Hieronder af te spelen en via 8tracks (ook zonder account).
Er zijn verschillende mogelijkheden om veel van de liedjes uit de Folkcanon der Lage Landen via digitale weg te beluisteren. Hoe, wat en waar is te vinden in dit bericht.

Beluister onze speciale Folkcanonuitzending bij de concertzender
Bekijk de volledige Folkcanon der Lage Landen
Alle gerelateerde artikelen zijn ➸hier te vinden.

Scroll naar boven