Luka Bloom – Sometimes I fly…

Sometimes I fly…
(MIG 02102 CD)

Dat Luka Bloom in staat is om een ruimte vullend geluid te nog produceren is een bekend gegeven. Het eenmansorkest vulde reeds menig podium. Dat werd ook wel eerder vastgelegd, maar nooit zo warm en voorzien van zo’n mooi rond geluid als door Radio Bremen in 2001 werd gedaan. Met een publiek dat er zin in heeft haalt Luka Bloom het beste in zichzelf naar boven. Een mooie setlijst met de nodige favorieten, maar ook minder algemeen bekende tracks zoals Rainbow day, As I waved goodbye en Love is a place I dream of. Een verrassing is de Kris Kristofferson cover Please don’t tell me how the story ends. Veertien tracks in totaal. Ongebruikelijk bij een live-cd is dat de teksten in het cd-boekje worden meegeleverd, maar hier is dat wel het geval. Luka Bloom vertelt in het boekje ook een persoonlijk verhaal over zijn (muzikale) band met Duitsland.
Van opnames gemaakt door Radio Bremen verschijnen wel vaker cd’s. Niet zo lang geleden verschenen er opnames uit 1979 van Planxty, en van Lloyd Cole verscheen enkele jaren geleden een concertregistratie met enkel zang en gitaar onder de titel Folksinger volume 1.
Luka Bloom had zo zijn twijfels of een live-cd met opnames van zoveel jaar geleden wel zo’n goed idee was. Na de toegestuurde cd eerst twee weken op de keukentafel te hebben laten liggen, overwon hij zijn vrees en kon hij al snel zijn duim in de lucht steken.

Scroll naar boven