Lukas Batteau – While I was sleeping

While I was sleeping 
(Revanche Records)

De Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau heeft zoals zoveel muzikanten de afgelopen twee jaar de Covid 19 pandemie gebruikt om zoveel mogelijk tijd in de opnamestudio door te brengen. Dat heeft geresulteerd in een album met als titel While I was sleeping, opvolger van de single Telescope, de EP Dreischor en het in Amerika opgenomen album Slow traveller. De opnames vonden plaats eind 2020 in Düsseldorf in de opnamestudio van Steve Savage.

Batteau is een begenadigd gitarist, die in staat is om subtiele gitaartechnieken krachtig te doen klinken. Minder enthousiast ben ik over zijn manier van zingen, die mij iets te getormenteerd en lijzig in de oren klinkt. De begeleiding is spaarzaam en bestaat naast akoestische en elektrische gitaar vooral uit keyboards (synthesizer), bas en drums. Wel zijn de opnames regelmatig tot een klanktapijt gemixt. Mijn voorkeur gaat uit naar de nummers met een meer open geluid.

Toch vallen er wel mooi uitgevoerde nummers te ontdekken tussen de tien door Lukas Batteau zelf gepende tracks. Hope to come swingt lekker en kent een wat natuurlijkere zangstem. Willow is een fraaie ballad die aan Cat Stevens doet denken. Vier van de tien nummers waren overigens al op de EP uit 2019 te vinden.
Niet mijn kopje thee dus, maar ik kan me voorstellen dat anderen het juist omarmen.

Scroll naar boven