Maarten Decombel – October Sunrise

October Sunrise
(homerecords.be 4446082)

De Belgische gitarist Maarten Decombel studeerde klassiek gitaar en jazzgitaar, maar is vooral bekend  als gitarist, zanger en mandolaspeler binnen verschillende folkgroepen, waaronder Snaarmaarwaar en Mandolinman. De jonge instrumentalist (1981) bracht met verschillende muzikanten al zeventien cd´s uit waarvan de laatste een solo CD genoemd mag worden.
Het kartonnen hoesje met aan de ene kant de cd en aan de andere kant een boekje doet denken aan de tijd van de lp. Toen was de muziekliefhebber zich nog bewust van het creatieve proces wat vooraf is gegaan aan de totstandkoming van het album, welke tenslotte meer is dan een aantal willekeurig bij elkaar gezochte nummers.In het bijgeleverde boekje beschrijft  de gitarist een aantal regels wat de aanleiding of inspiratie was voor het schrijven van het nummer. Door de kleurstelling, de zwart-wit foto´s, het nieuwsgierige boekje en het ontbreken van een plastic doosje ademt de verpakking van de cd vooral sfeer uit.
De twaalf nummers lopen wat stijl betreft nogal uiteen; jazz, klassiek en folk het is allemaal te vinden op October Sunrise. Ondanks deze stijlvariatie vormen de nummers samen een uitgebalanceerd geheel. De gitarist slaat nergens door in muzikale superlatieven maar toont zich een ware allrounder met veel gevoel voor sfeer. Decombel heeft met Louis Favre (drums) en Rui Salgado (contrabas) een prachtige Solo CD opgenomen.waar de liefhebber van akoestische gitaarmuziek alleen maar blij van kan worden.

Scroll naar boven