Madlot afscheid Peter Koene en Marianne Heselmans

Op 2 januari organiseert muziekgroep Madlot haar jaarlijkse driekoningenconcert in De Wilde Wereld, Burgtstraat 1 in Wageningen. Aanvang 14.00 uur.

Voor Peter Koene en Marianne Heselmans is dit tevens een afscheidsconcert. Na zo’n 12 jaar samen Nederlandse traditionele muziek opsporen, bestuderen, bewerken en uitvoeren hebben zij besloten om uit de groep te stappen. Er wordt ook een voorproefje van de nieuwe formatie gegeven.

In die 12 jaar heeft Madlot diverse aspecten van de traditionele muziek en liederen geëxploreerd, laten horen en op cd vastgelegd. Rozen aan mijn hoed in 2000. Ik hoorde dees dagen, geheel gewijd aan de verzameling Boerenlieties van begin 18e eeuw in 2005. Ook werkten ze in 2007 mee aan de Manuscripten-CD, waarop door 4 groepen gespeeld werd uit 4 heruitgegeven muziekhandschriften. Tenslotte maakte Madlot in 2009 een bijzonder kerst- en nieuwjaarsprogramma, dat vorig jaar op cd verscheen: Ons is geboren.

Tijdens het driekoningenconcert speelt Madlot dit keer niet alleen repertoire van die laatste CD, maar laat ze ook een aantal favoriete liederen en instrumentalen horen van de afgelopen jaren.

Scroll naar boven