Mala Oreen – Awake

Awake
(Tourbo Music, Tourbo065)

Mala Oreen is een Zwitsers-Amerikaanse singer-songwriter, die aanvankelijk de klassieke viool beoefende. Door de omvangrijke muziekcollectie van haar moeder werd haar aandacht verlegd naar americana en Keltische muziek. Awake is haar derde album, en kreeg vorm tijdens een langer verblijf in de Verenigde Staten.

Ze ontmoette veel gelijkgestemden, die ieder een toegevoegde  bijdrage leverden in haar rijke inspiratie. Sommigen spelen ook mee op dit album, dat opgenomen, gemixed en gemasterd is in Nashville. Oreen zingt, speelt fiddle en gitaar. De rest van de muziek wordt ingekleurd met onder andere cello, contrabas, mandoline, pedal steel en percussie. Neilson Hubbard nam de productie van dit serene en zelfs helende album voor zijn rekening.

Het resultaat is aantrekkelijk en inderdaad ook rustgevend. Mala wil haar publiek vooral positiviteit laten beleven, ook in deze moeilijkere tijden. Deuren die open gaan, meer ademruimte en vooral nieuwe hoop zijn de thema’s op Awake. Dit alles komt muzikaal zeker minder zweverig over dan hierboven is beschreven. Het zijn vooral genietbare rustigere songs doe vanuit een Americana idioom en met rijke Keltische invloeden worden gebracht.

Oreen beschikt over een mooie en onderhoudende stem, die dit album tot de laatste noot staande houdt. Awake is haar meest eigen album, en schittert tegen de achtergronden van de Texaanse prairies en het Alpenlandschap nabij haar woonplaats Luzern.

Scroll naar boven