Mara Levine – Facets of folk

Facets of folk
(Mara’s Creations MBL CD005)

Naast het ontwerpen van juwelen is Mara Levine een begenadigd zangeres met een heldere en zuivere stem. De uit New Jersey afkomstige muzikante schrijft zelf geen songs, maar bewerkt liedjes van anderen naar een geheel eigen, gedragen stijl.
In de openingssong You reap what you sow (Susan B Shann) zet ze de luisteraar even op het verkeerde been met bluegrass-klanken. Het is meteen ook het enige lied in die sferen. De rest heeft eerder een link met singer-songwriters en een licht Keltische inslag. Zo zingt ze werk van onder andere Leonard Cohen, Tommy Sands (Daughters and sons), Si Kahn, Gordon Lightfoot (Bitter green), Paul Simon en Christine Lavin.
Levine houdt de muziek lieflijk en zoekt nergens grenzen op. Het voortkabbelende album ligt netjes in het gehoor, zonder uitspattingen. Ondanks de grote keur aan begeleidende muzikanten, waarbij bij iedere opname andere bezettingen zijn gevormd, blijft het album ook opnametechnisch heel homogeen klinken. De songs passen naadloos bij elkaar en houden de aandacht voldoende vast.
Levine zingt enkele songs in duo met zangers als Kim Harris en Josh Joffen. De stemcombinaties matchen niet echt lekker, en in feite heeft Levine dit soort duetten ook niet nodig. Levine kleurt mooi binnen de lijntjes, klinkt opgewekt en fris.
Facets of folk is een album dat je zonder enig risico op de achtergrond tijdens een feestje kan laten voortkabbelen, maar deze cd leent zich het beste om op een rustmoment heerlijk van te genieten.

Scroll naar boven