Marble Waves – Marble Waves

Marble Waves
()

Marble Waves is een lichtvoetige indiefolkband uit Amsterdam/Utrecht die wordt vormgegeven met zang, gitaar, bas en drums. Zangeres Eveline Armina Haverlag beschikt over een krachtige heldere stem, die prima wordt ondersteund door de achtergrondvocalen van bassiste Amé Staal en drummer Rutger Louwerse. De stijl van Marble Waves valt te omschrijven als een kruising van Britpop en americana. De bij vlagen etherische gitaarpartijen van Frank Geerlings doen op die momenten wel aan The Sundays denken. De zes nummers tellende EP werd transparant geproduceerd door Tom Sikkers, het artwork werd gemaakt door Lynn Gommans.
Drie van de nummers van dit zes tracks tellende debuut werden vanaf het voorjaar van 2020 al kort na elkaar uitgebracht, begeleid door sferische, professioneel gemaakte video-clips. Die maken een prima indruk. Toch is het sterkste nummer van de EP nieuw uitgebracht repertoire: Moon and mars, nota bene een van de eerste nummers die de band schreef. In Caught in a current ontwaar ik een viool, die niet nader aan iemand wordt toegeschreven.
Afsluiter Stay with me is met enkel akoestische gitaar en meerstemmige zang een uitstekend rustpunt, waarmee Marble Waves aangeeft voldoende in de mars te hebben om een volledig album te kunnen boeien. Laat ze daar maar werk van gaan maken.

Scroll naar boven