Marco R. Wagner – Music love magic

Music love magic
(Several Records SRD – 462)

Countryzanger Marco R. Wagner groeide op in Rio De Janeiro, en verhuisde in zijn tienerjaren met zijn kunstzinnige vader naar Spanje, waar hij enkele jaren studeerde aan het conservatorium van Madrid, alvorens hij besloot om een singer-songwriter te willen worden in de traditie van James Taylor, Bob Dylan, Dan Fogelberg en Jackson Browne.
Hij verruilde Spanje voor New York om met lokale muzikanten folk, country en blues te spelen. Het vormde de basis voor zijn songwriter kwaliteiten, voornamelijk geïnspireerd door de verhalende teksten van Dylan. Zijn nieuwe standplaats werd Boston en later Nashville, waar hij begin jaren negentig ook zijn langverwachte eerste album  heeft opgenomen. In die periode speelde Wagner informeel samen met o.a. Dolly Parton en Dave Rawlings, en tourde hij met Sid Griffin, Gene Taylor en Lou Marini. Na het Nashville avontuur keerde Wagner terug naar Spanje, waar hij naast muzikant ook radio-presentator is.
Music Love Magic is zijn vijfde solo-album, in een oeuvre dat zich kenmerkt door grote hiaten van twaalf en negen jaar waarin Wagner minder actief was als opnemende muzikant. Op dit recente album horen we duidelijk een man die gevormd is door de sferen van de muziek uit het einde van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig. Wagner is een begenadigd gitarist en zijn gitaarspel voert duidelijk de boventoon op dit voornamelijk akoestische album.
Wagner heeft een ingetogen stem die in de buurt komt van James Taylor en Dan Fogelberg. Music love magic is geen hoogvlieger, wel een alleraardigst voortkabbelend album met een aantrekkelijk geluid.

Scroll naar boven