Markus Segschneider – Earth tones

Earth tones
(Acoustic Music Records 319.1581.2)

De Duitse muzikant Markus Segschneider is een van de gitaristen op akoestisch gitaar die ik wel blijf volgen. Earth tones is inmiddels zijn vijfde album en bevat veertien tracks, waarvan twee covers. Meest opvallende daarbij is Gilbert O’Sullivan’s Clair.
De reden waarom Segscheider mij blijft aanspreken is enerzijds zijn geweldige techniek en beheersing van het instrument, anderzijds zijn combinatie binnen melodische structuren van jazzy akkoord(en)wisselingen en folky fingerpicking. Daarbij staat de techniek in dienst van de melodie en niet andersom. Een mooi illustratief voorbeeld is Spring in Florence, waarbij een vlotte fingerpicking melodie gepaard gaat met jazzy akkoordenschema’s.
Verder doseert Segscheider de in dit circuit alom toegepaste hammerings, flageoletten en hits op de snaren met mate. Effectief en niet omdat het zo leuk aanhoort. Earth tones zal, evenals de voorgangers, geen grote schok te weeg brengen, maar is een knap album, prettig om naar te luisteren en voor gitaristen een inspiratiebron.

Scroll naar boven