Maurizio Geri – Perle d’appennino

Perle d’Appennino
(Visage Music VM 3017 / Xango Music distribution)

Maurizio Geri is een druk baasje. Enige tijd geleden recenseerden we zijn album met zijn akoestische jazzformatie. Gebruikelijk is hij ook van de partij op de nieuwe cd van Riccardo Tesi & Banditaliana en Perle d’Appennino is een onlangs verschenen soloproductie.
Alle tracks op de cd werden gecomponeerd door Geri, maar hij voert ze uit met behulp van gastmusici. Daarbij Luigi Biolcati, Riccordo Tesi, Vincenzo Zitello, een heus blazersensemble dat in verschillende samenstellingen acteert, een min of meer vaste contrabassist en een handvol zzp-ers.
Opener La via dei canti is een fraaie ballade met strijkers die zo uit het Banditaliana  project zou kunnen stammen. Het opvolgende Koco kent een jazzy sfeertje. Zeer mooi is de ontroerende ballade La via del ghiaccio, met afwisselend intermezzi door Tesi en een viool/celloduo.
Juist die gedragen, verhalende ballades vind ik persoonlijk de kracht van Geri die ze overtuigend en met gevoel brengt met zijn heerlijke stem. Dat er vervolgens een tango gerelateerd lied, een folky rap, een slowrockballad, een hot club de France lied, een meerstemmig gezongen ode en een zwierende afsluiter volgen geeft de veelzijdigheid van het album aan. Niks mis mee, bindende factor is die innemende stem.
De voortreffelijke uitvoering doet de rest op een cd die je wellicht een paar keer moet beluisteren om de sfeer goed te kunnen proeven.

Scroll naar boven