Meesterwerken in uitzending van de Concertzender

Het programma Disc-Cover van de Concertzender laat elke maand een pareltje uit de rootsmuziek geschiedenis horen. Een vinylschijf of cd wordt uit de persoonlijke platenkast getrokken van bekende en minder beroemde Nederlandse personen die direct of indirect bij folk-, wereld- of rootsmuziek betrokken zijn. Het gaat om (lang) vergeten juweeltjes, onbekende of inmiddels onbeminde meesterwerken uit de platenkast die het waard zijn (nog) eens gehoord te worden.

In de maanden juli en augustus is het concept iets aangepast. Je hoort niet één volledig album, maar delen uit drie pareltjes uit de rootsmuziek geschiedenis. Voor elke uitzending werden drie meesterwerken uit de serie Meesterwerk van het digitale muziektijdschrift New Folk Sounds geselecteerd. Zeg maar een New Folk sounds on air revisited. Immers, dat programma werd opgevolgd door het huidige Disc-Cover…

In de eerste aflevering op vrijdag 12 juli kun je luisteren naar de albums Rackerspel van Folk Och Rackare, het eerste album van Planxty en komt het debuutalbum van Kolinda aan bod.

De tweede uitzending op 9 augustus bevat de albums ‘Ch hob gehert sogn, beter bekend als Jiddische Lieder van de groep Zupfgeigenhansel, het meesterwerk I ain’t marching anymore van Phil Ochs en A Olympia van Alan Stivell.

De uitzendingen van de Concertzender zijn te beluisteren op de kabel bij sommige kabelaars, maar eveneens via www.concertzender.nl.

Disc-cover wordt live uitgezonden van 17.00 uur tot 18.00 uur en, net als alle oude afleveringen, daarna via internet en de website te her beluisteren.

Scroll naar boven