Merel van de Keer – Ghost in the storm

Ghost in the storm 
(Howlin’ Chicken Records, Boep Digital Music Distribution)

Singer-songwriter Merel van de Keer is afkomstig uit het Brabantse Raamsdonksveer, en is actief als solo-artieste sinds 2019. Haar speelstijl is een mengeling van (delta)blues, roots en americana. Merel begeleidt haar rauwe zangstem met resonatorgitaar en basdrum.

Met Ghost in the storm heeft ze haar eerste EP uitgebracht, waarop zes zelf gepende nummers staan. Ze brengt ze intens en overtuigend, hoewel ze ook – wat mij betreft – niet de hele tijd op scherp hoeft te staan.

De teksten gaan deels over persoonlijke gevoelens, en deels over de weidse Amerikaanse vlakten. Er is één instrumentaal stuk: Phoenix. De begeleiding die wordt verzorgd door Joost Verbraak (Würlitzer, soundscapes, tevens productie) en Jan van Bijnen (bas) is spaarzaam. De opnames vonden plaats in de hal van het huis waar Merel woont, omdat ze het geluid daar perfect vindt. Alle zes de nummers werden er in één dag opgenomen.

Merel van de Keer is zeker een getalenteerde zangeres en gitariste. Ghost in the storm is ook absoluut een proeve van haar kunnen. Als ze wat meer weet te doseren, dan zal ze nog beter dan nu het geval is, in staat zijn om de aandacht vast te houden.

Scroll naar boven