Michel Haumont & Joel Gombert – Kaleidoscope

Kaleidoscope
(Acoustic Music Records 319.1602.2)

Haumont en Gombert zijn twee Franse akoestische gitaristen die de erfenis van Marcel Dadi overnemen. Op de 14 tracks omvattende cd hoor je heerlijk fingerpicking werk. Vlot, gestileerd, transparant, lichtvoetig.  En zoals de bijsluiter vermeldt “met de lichte Franse touch: nonchalant en elegant”.
Het werk is afwisselend met walsen, instrumentale ballades (als je daarvan kunt spreken), een ragtime, jig etc. Volwassen en soms verrassende composities, waarnaar het prettig luisteren is. Dit keer eens geen moeilijkdoenerij om het moeilijk doen. Die ene toonsoortwisseling, dat bruggetje daar, of die septime akkoorden: ze hebben een functie en staan in het teken van de compositie, de voortgang van de melodie.
De ene keer klinkt het wat meer jazzy (Adolescence), een andere keer soms sterk folky (Leornardino), dan Hot club de France (Laurine),  Keltisch (Gigue) of country a la Merle Travis (de enige niet eigen compositie Morning picking van Jack  Ada). De steelstring (Haumont) en de nylon- of darmsnarige gitaar van Gombert passen uitstekend bij elkaar op dit onderhoudend album.

Scroll naar boven