Organisatie Music Meeting tevreden

De organisatie van Music Meeting is zeer tevreden over de 2013 editie. Thijs Moonen beschrijft hoe de organisatoren deze aflevering hebben ervaren.

Music Meeting 2013. Tweededag met Hangai, Sam Lee, Cedric Watson, Dafnis Prieto, Joe Driscoll, Lenine en Martin Fondse, Kpffie en Ebo Taylor. Nijmegen, 20-5-2013

“De laatste reparaties en preparaties zijn gedaan aan het terrein wanneer Music Meeting start met een akoestisch concert van Cedric Watson in Mezzo, gevolgd door een volle Apollo tijdens het concert van Nynke Laverman’s Alter.
Park Brakkenstein is, ondanks de regen van de voorgaande dagen,  voor de 29e keer opgetuigd tot een prachtige ontmoetingsplek voor muzikanten en voor muziekliefhebbers.
Van het swingende Mondo-concert van de Indiase house-pionier Charanjit Singh tot een betoverend luisterconcert van het Bram Stadhouders Trio met het Nederlanders Kamerkoor in Apollo, struinen vele bezoekers weer het terrein af om overal een graantje mee te pakken.
De film Jupiter’s Dance in de Movie Meeting geeft de voorzet voor een kolkend Apollo concert van hoofdpersonen van de film: Jupiter & Okwess International. Voordat we doorgaan richting Club ¡mm…! in Doornroosje, sluit de zaterdag in het park met hiphop jazz en funky dance music van de Nieuw-Zeelander Mark de Clive-Lowe. Het scherm op de achtergrond waarop zijn vingers te volgen zijn voegt een extra dimensie toe aan zijn project CHURCH. En is te zien hoe hij de touwtjes in handen heeft, waarmee hij zijn superband bestuurt.

DAG 2
Music Meeting 2013. Tweededag met Hangai, Sam Lee, Cedric Watson, Dafnis Prieto, Joe Driscoll, Lenine en Martin Fondse, Kpffie en Ebo Taylor. Nijmegen, 20-5-2013Met ruim 9.000 bezoekers bereikt Music Meeting een nieuw dagrecord op een prachtige en drukbezochte tweede dag van Music Meeting. Na de drukbezochte brunchconcerten met de passie van Jamie Smith’s Mabon (Wales) op de Hortus, begint het programma in het park met een knallend Hanggai (China). Later in Apollo ziet het publiek een fraaie première van de onvoorstelbare drummer Dafnis Prieto met Proverb Trio (VS).
De muzikale ontmoetingen tijdens de Mixed Media Lounge in Mezzo zijn populair, met als een van de hoogtepunten Joe Driscoll (UK/VS) & Sekou Kouyaté (Guinee) met King Ayisoba (Ghana). De een spreekt geen Frans en de ander geen Engels. Maar de samenwerking leidt tot een gouden resultaat! Dat staat later vandaag garant voor een fantastisch concert op Mondo!
Het concert van de Braziliaanse popster Lenine, samen met Martin Fondse met zijn Orchestra was het hoogtepunt van de zondag. Een vol Apollo keek en luistert geboeid naar de smooth entertainer met heerlijke arrangementen van Martin.  Een zeer geslaagde dag op alle fronten.

DAG 3
Music Meeting 2013. Derde dag, met Bassekou Kouyate, Jamie Smith Mabon, Michael Scheffer trio, Jan dela Creme, Laila Amezian, Eddy and the Ethiopians en Ondatropica. Nijmegen, 20-5-2013De laatste dag van de 29e editie van internationaal muziekfestival Music Meeting start in de Hortus al met een staande ovatie na het ontroerende concert van Teta (Madagaskar). Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba (Mali) zet met ngoni’s, dans en vrolijkheid de toon voor de dag.
Vervolgens neemt Jamie Smith’s Mabon (Wales) je mee met strakke, zuivere ‘interkeltische folk’, waar ook gedanst en gejuicht werd. Een buiging naar het publiek en het publiek gaat meteen door naar het verhaal over de platypus van Michael Schiefel’s Platypus Trio in Apollo. De chemie met de Italiaanse grootmeester Paolo Damiani op cello en de Hongaarsee Miklós Lukács op cimbalom leverde een vernieuwende voorstelling/concert op van hoge kwaliteit, een must-see.
Jam de la Crème, was de verrassing van de dag. Wat gaat deze jam van supersterren opleveren, was de vraag. Een geweldig optreden waarin ze allemaal straalden als… als supersterren. Van begin tot eind een knaller vol uitbarstingen, die je bleef boeien.
Ondatrópica (Colombia/Groot-Brittannië) zette met hun negenkoppige cumbia-formatie de Apollo volledig in beweging. De jonge zangeres Nidia en de oude zanger Marcos Micolta vormden een opzwepend duo dat samen met hun collega’s een ware sensatie bezorgden. Een feestelijke afsluiter van dit Pinksterweekend!

Aan de concerten gingen zoals de andere dagen vaak een interview en akoestische sessie vooraf tijdens de Mixed Media Lounge in Mezzo. Op de maandag met vooral Ton Maas (MixedWorldMusic) en Jaap Boots (VPRO, Radio6). Over alle dagen is dit overigens een succesvol programma-onderdeel geweest.
De drie dagen Pinksteren tijdens Music Meeting 2013 zijn voorbij gevlogen. Gelukkig kijken we terug op een ijzersterke editie, én vooruit naar volgend jaar, want dat dan komt de 30
e editie! Hou je vast.

Noteer in je agenda: 7,8 en 9 juni 2014 – Festival Music Meeting 30e editie”.

Scroll naar boven