Nadie Reyhani – Soon

Soon
(Wedge View Music, BMG)

In de jaren tachtig was zangeres Karin Meis zó ver op weg naar een carriere, dat ze een artiestennaam nodig had. Ze koos daarvoor de naam van haar dochtertje, Nadie, en zette daar een h achter. Vervolgens had ze een behoorlijke muzikale loopbaan, voordat ze veel te vroeg overleed. Kleine Nadie werd groot en zet nu al enige tijd haar eigen stappen op het muzikale vlak. Na twee ep’s is het nu tijd voor haar eerste album, dat onder de titel Soon is uitgebracht. Breekbare popliedjes met folkinvloeden noemt Nadie Reyhani het zelf. Die invloeden kun je dan het beste plaatsen in het singer/songwriters hoekje, en roept namen als Tracy Chapman en Joni Mitchell in herinnering. Negen eigen composities legde Nadie vast, en het nummer waarmee haar moeder de meeste bekendheid verwierf: Windforce 11. Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen beide zangeressen aanwijsbaar, zij het dat Nadie alles kleiner houdt. De cd komt wat langzaam op gang, maar met Sudden flashback en vooral These streets (respectievelijk het derde en het vierde nummer) laat Nadie horen bovenop de muziek te zitten. Het erop volgende lied Soon the night is het meest akoestische nummer van de cd, en een mooi rustpunt in het geheel. Tegen die tijd zit je als luisteraar voldoende in het album om meegevoerd te worden. Benieuwd hoe Nadie Reyhani dit alles live neerzet.

2 gedachten over “Nadie Reyhani – <em>Soon</em>”

  1. Wil van de Vijver

    Je hoeft bij Nadie niet bang te zijn dat ze het niet “live”kan neerzetten. Iedereen die haar weleens heeft zien optreden kan dat volmondig beamen. Een singer/songwriter die haar liedjes zo kan neerzetten met haar prachtige stem en haar gevoel voor finesse is voor mij een absolute vakvrouw! Karin zou trots zijn!

  2. Maarten Hurts

    Nadieh zet “dit alles” live sprankelend, breekbaar, zuiver en intens neer, samen met twee andere gitaristen. En bij elk liedje dacht ik “Mooi! Meer!”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven