Nes – Hemel & aarde

Hemel & aarde
(Dijkwerk, )

In 2014 verscheen de debuut-cd Verhalen van de dijk van het Noord-Hollandse Nes, toen nog een duo van de gebroeders Arjan en Albert Steltenpool. Nu is er een opvolger in de vorm van het tien nummers tellende Hemel & aarde, waarbij als derde groepslid bassist Rowan is aangehaakt. Hij zorgt een stuwende impuls.
Daar waar op het debuut de focus lag op de historie van het West-Friese land, is de onderwerpkeuze nu breder van opzet – hoewel er met liedjes als Boeren met lange haren (over de Haarlemmermeerpolder) en Drie Durgerdammer vissers nog steeds aandacht is voor regionale zaken. De meeste liedjes zijn echter persoonlijke bespiegelingen die tekstueel gezien soms nog wat onaf overkomen. De tweestemmige zang van de broers klinkt hecht, maar is niet altijd loepzuiver. Ze kiezen wel vaak voor dezelfde aanpak in die tweestemmigheid, waardoor het minder verrassend gaat klinken naarmate de cd vordert. Het tempo van de nummers is niet altijd helemaal strak.
Het repertoire voor de cd werd in twee dagen tijd opgenomen in de Amsterdamse studio Americain, en geproduceerd, gemixt en gemasterd door Remco Schouten. Hij zorgde voor een direct, droog geluid, waarin alle instrumenten goed te onderscheiden zijn. Met iets meer tijd en aandacht hadden de kleine onvolkomenheden weggewerkt kunnen worden. Aan de andere kant: die rafelrandjes geven de cd ook wel een bepaalde charme.

Scroll naar boven