Nevermind Nessie –Another sixpack of drinking songs

Another six pack of drinking songs
(digitale EP)

De Belgische folkpunkers van Nevermind Nessie hebben al bijna een jaar een nieuwe EP klaar voor verschijning, maar ook zij weten zich geketend door de corona pandemie. In plaats van een fysieke EP uit te brengen, kiest de groep er nu voor dit voorlopig op digitale wijze te doen. Zodra het weer mogelijk om op te treden – stevige bands gedijen nu eenmaal het best bij live-shows –  zal er een schijfje verschijnen, dat dan persoonlijk aan de man gebracht kan worden.

Another six pack of drinking songs is een passende titel. De zes nummers op de plaat volgen het bekende recept van folky up-tempo rocksongs, gelardeerd met tin whistle, accordeon en viool. Met name de elektrische gitaar en de drums zorgen voor het opzwepende karakter. De zanger doet wat van hem verwacht wordt: op het randje van zuiverheid zijn stem zo luid mogelijk verheffen en de woorden eruit spuwen.

Op het podium van een zweterige kroeg of een zomerfestival zal dit uitstekend tot z’n recht komen. De digitale versie laat je het best tot z’n recht komen door het raam van je woonstee open te gooien en de volumeknop flink naar rechts te draaien. Laat dat dan volgen door enkele minuten volledige stilte.

Scroll naar boven