New Folk Sounds 106

New Folk Sounds 106, aug/sept 2006

Inhoud: Deirdre / Suroît / Think Of One / ChadBucket / Ton Dekker / Ougenweide / Kate Campbell / Terra Folk / Julos Beaucarne / Bindervoet & Henkes / Pot, Lienen & Baumgarten / Me Rustveli

Na dertig jaar komt de folkrockgroep Deirdre weer bijeen. Een optreden staat gepland op het Folkwoods festival. Newfolksounds ging op zoek naar het hoe en waarom van de reünie.
Suroît, een muziekgroep uit Québec die na bijna dertig jaar voor het eerst een cd in Nederland en Vlaanderen verdeelt, verdient onze aandacht.
Vlaamse rock met Braziliaanse côco, Marokkaanse gnaoua of Inuit keelzang – Think Of One blijft verbazen.
Producer Gabriël Peeters nam onder de naam ChadBucket een solo-cd op. Een gesprek over die cd en zijn werk als producer.
In deel vier van Achter de schermen bekijken we met Ton Dekker van Gouwestad Radio de rol die de (lokale) pers kan spelen in het traject van live concerten en promoten van de muziek
Eindelijk zijn de eerste lp’s van de Duitse folkrock formatie Ougenweide op cd verschenen. Reden genoeg om in Het Meesterwerk met oprichter Frank Wulff terug te blikken op een hectische maar mooie periode.
Het gebeurde de afgelopen jaren drie keer, er viel een cd ter recensie op de deurmat van de onbekende zangeres Kate Campbell. Na haar laatste cd kon ik niet meer om haar heen, wie is nou eigenlijk die zangeres waar ik al drie keer een mooie recensie over schreef?
Kijk naar de kapsels van de muzikanten van Terra Folk, en je weet waar het hen in de muziek om te doen is: hoe meer verschillende stijlen bij elkaar, hoe beter.
Julos Beaucarne, al 40 jaar chansonnier, werd 70. Dat wordt gevierd. Voldoende reden om met hem een gesprek te voeren.
Na The Beatles heeft het vertalers-duo Bindervoet & Henkes zich nu over de teksten van Bob Dylan gebogen. Dit jaar verscheen deel 1 van dit veelomvattende project.
Speeldoosje is de tweede cd van het opmerkelijke Nederlandse trio Pot, Van Lienen & Baumgarten. De twee trekharmonica’s en bas spelen de meest waanzinnige instrumentale composities, en daarmee is dit trio trekharmonicaspelend Nederland ver vooruit.
In mei toerde de Georgische groep Me Rustveli door de Lage Landen. Hoe past deze jonge groep in de traditie van Georgische meerstemmige zang?
In de nieuwe rubriek Passie geven Newfolksounds fotografen vanaf dit nummer regelmatig hun interpretatie van gepassioneerde momenten in de muziek. Ditmaal levert Wim van Ophem een bijdrage.
Cd-recensies van onder andere: Chadbucket, Kari Bremnes, Mikis Theodorakis, Abnoba, Ariondassa, Jacques Stotzem & André Klenes, An Rinn, Naseer Shamma & Oyoun, en string bands uit Papua Niugini.

Scroll naar boven