New Folk Sounds 112

New Folk Sounds 112, aug/sept 2007
Inhoud: Ad Grooten / Wouter Vandenabeele / Irolt / Laurika Rauch & Koos du Plessis / Teitur / Penny Lang / Bert Aalbers / Scrum
De aanvullende artikelen in het archief: bij het artikel over Teitur is een artikel over Faeröer beschikbaar.

Eilandskind heet de cd van Ad Grooten. Hij vertelt over de achtergrond van die titel.

Van Wouter Vandenabeele verscheen een eerste solo-plaat. Ambrozijn vierde zijn tiende verjaardag. Hoog tijd om die vioolvirtuoos aan het woord te laten.

In de serie Het Meesterwerk aandacht voor de eerste Friestalige folk-lp, De Gudrun Sêge van Irolt uit 1975. Een opmerkelijk debuut.

In het derde deel van onze serie over Afrikaanse singer-songwriters kijken we naar de zogenaamde ‘luisterliedjies’. De artiesten die daarbij vooral uitgelicht worden zijn Laurika Rauch en Koos du Plessis.

Singer-songwriter Teitur was de grote verrassing van het Naked Song Festival in Eindhoven. Een gesprek over de Faeroer in zijn muziek

Over de ontwikkelingen die leidden tot het instrument zoals we het nu kennen, de Amerikaanse banjo.

Penny Lang staat al veertig jaar aan de top van de Canadese folk-blues muziek. Buiten Canada is ze echter nog maar weinig bekend. Een portret van deze zangeres.

Internet heeft de afgelopen tien jaar veel veranderd in de muziekwereld. Wat betekenen ontwikkelingen als Myspace, Sellaband en Creative Commons voor de (traditionele)muziekliefhebber? Luther Zevenbergen geeft zijn visie.

Met het overlijden van Bert Aalbers op 20 februari 2007 is een muzikale duizendpoot heengegaan, die veel Nederlandse folkbands opstartte, maar zelf niet graag in de schijnwerpers stond.

Folk met een stevige rockondergrond. Scrum leverde onlangs zijn debuutplaat af.

Verder Op locatie, Recensies, Fotopagina Springlevend

Scroll naar boven