New Folk Sounds 57

New Folk Sounds 57, juni/juli 1998

Inhoud: Andy M. Stewart / Sandip Bhattacharya / Klezmatics / Ge Reinders / Folk op Internet / Vladimir Vissotski / Habib Koite / Volle Petaj / Bente Kahan en Di Gojim / Gerard van Maasakkers

Andy M. Stewart: voormalig zanger van Silly Wizard en voor velen de stem van Schotland over zijn carriere tot op heden.
Sandip Bhattacharya: de bekende Indiase tabla-speler licht een tipje op van de sluier rond het mooie en complexe gelaat van de klassieke Indiase muziek.
Klezmatics: ’s werelds beroemdste klezmergroep laat een licht schijnen over de wisselwerking tussen traditie en vernieuwing.
Ge Reinders: de Limburgse zanger over zingen en schrijven in het dialect.
Folk op Internet: een wegwijzer voor folk op de electronische snelweg.
PROFIEL: Vladimir Vissotski, de zanger die met zijn bulderende stem en eenvoudige liedjes het symbool werd van het Russische volk.
Habib Koité de coming man van de Afrikaanse muziek over de bedreiging van de Malinese cultuur en de totstandkoming van zijn laatste, met veel gejuich ontvangen cd Ma Ya.
Volle Petaj: Deze Maastrichtse groep vormt een van de meest markante op Braziliaanse leest geschoeide samba-groepen in Nederland.
Hollandse Nieuwe/Vlaamse Verse: met de cd’s ‘Klezmer & Jiddish’ van Bente Kahan en Di Gojim en ’20 jaar liedjes’ van Gerard van Maasakkers.
Cd-recensies van onder andere: Gerard van Maasakkers, Mizpah, Bente Kahan & Di Gojim, Ot Azoj Klezmerband, Kathtyn Tickell & friends, Gods Little Monkeys, Alistair Hulett & Dave Swarbrick, Pete Seeger en Roy Bailey.


Foto voorkant: Habib Koité
door Wino Evertz

Scroll naar boven