New Folk Sounds 72

New Folk Sounds 72, dec 2000 / jan 2001

Inhoud: Luka Bloom / Thierry Robin / John Wright / Astor Piazzolla / MP3 / Frei Fado d’el Rei / Strauss / Altan / Danú

In maart volgend jaar gaat Luka Bloom de grootste toernee tot nu toe doen in Nederland; vijftien optredens, verspreid over het hele land.
In februari treedt Thierry Robin met zijn muziekprogramma Gitans op in Nederland en Vlaanderen. Een goede reden om deze rasmuzikant voor te stellen. Uit een gesprek met hem distilleren we een portret.
De laatste jaren bouwde John Wright een grote naam op in het clubcircuit. Tijd voor een nadere kennismaking.
Profiel: Astor Piazzolla gezien door de ogen van een journalist, musicus en een fan. Mijn zoektocht naar een overleden grootmeester.
Internet, folk en MP3 zijn ingrediënten waarmee je een folk-verzamel-cd kunt maken. Met Napster ben je zelf de producent.
De Portugese folkband Frei Fado d’el Rei zal in 2001 voor het eerst naar Nederland komen tijdens het Internationaal Folk Festival in Tilburg. De band wordt gekenmerkt door tegenstellingen; van middeleeuws tot modern en van flamenco tot Keltisch. Wat schuilt er in deze veelbelovende band?
Met negen winkels in de grootste Portugese steden is Strauss niet alleen de naam van een platenlabel, maar zelfs van een heuse winkelketen.
Altan levert al vanf het prille begin kwaliteitsmuziek uit county Donegal, Ierland. De zes muzikanten verwerkten een zware tegenslag, en kiezen bewust niet voor de makkelijkste weg. Een gesprek met frontvrouw Mairéad Ní Mhaonaigh.
Danú is een dynamische traditioneel gerichte groep uit county Waterford, Ierland. Plezier beleven is de belangrijkste factor voor deze zeven jonge muzikanten. Ze waren overal in Europa te zien, maar nog nooit eerder in Nederland. Daar komt nu verandering in.
Cd-recensies van: Rag Foundation, Catherine Delasalle, Ghazal, Ambrozijn, Gert de Meijer, ¡Caramba!, Myrddin, ’t Kliekske, Iep, Vredesconcerten Passendale.

Foto voorkant: Altan (foto: Wino Evertz)

Scroll naar boven