New Folk Sounds 97

New Folk Sounds 97, febr/maart 2005

Inhoud: Erik Visser / De Nederlandse Folk Harp vereniging / Marc Hauman / Folkbal: De bourree / Puck & Niels / Yupanqui / Le Mystere des Voix Bulgares / Shetland / Indonesië / Josh Ritter / Electro Coco / Mozaik / John Wright / Crackerhash

Erik Visser, medeoprichter, schrijver en al jaren de enige vaste kracht van Flairck, doet het voorlopig helemaal alleen met zijn sologitaar-cd Eenmansoptocht en bijbehorende tournee.

De Nederlandse Folk Harp vereniging bestaat dit jaar tien jaar. Reden om medeoprichtster Annemarie van Dijk te ondervragen over de activiteiten van de club en vooral ook over volksmuziek en de harp in Nederland

Marc Hauman praat honderduit over zijn interesse voor en beoefening van de volksmuziek. En over zijn groep, natuurlijk.

De bourree heeft als tango van Frankrijk relaties gemaakt en gebroken. Tweede aflevering in de serie Dansen van het bal folk.

Puck & Niels is een opmerkelijk duo: de doedelzak en bastuba is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Nederlands repertoire is hun uitgangspunt, en dat lieten ze al in Nevers, Frankrijk, horen.

Yupanqui is een artiest die blijft voortleven, ook in steeds nieuwe uitgaven, twaalf jaar na zijn dood. Daarom een portret van hem.

In Het Meesterwerk verricht René van Peer sectie op Le Mystere des Voix Bulgares. Wat was er zo meesterlijk, en hoe liep het af?

In het tweede deel van het drieluik over de noordelijke Britse eilanden belichten we Shetland. Het dichtst bij Noorwegen gelegen en hierdoor sterk beinvloed.

Indonesië, een muzikaal reisverslag

Ook al is hij nog maar 26 jaar, Josh Ritter is in korte tijd uitgegroeid tot een singer/songwriter van formaat.

Amper een jaar oud heeft het Amsterdamse Electro Coco nu al een Edison in de wacht gesleept met haar verfrissende mix van Braziliaanse coco, jazz en elektronische grooves.

Ellen Segeren vroeg multi-instrumentalist Rens van der Zalm naar diens deelname aan Mozaik, een wereldband uit de koker van Andy Irvine

Al meer dan tien jaar is John Wright een graag geziene gast op de vaderlandse folkpodia. Tijd om even bij te praten.

Na ruim 35 jaar besluit de groep Crackerhash de handdoek in de ring te gooien. Maar wel na een sfeervol en uitverkocht afscheidsconcert.

Cd-recensies van nieuw werk van onder andere: Arnold Veeman, Water en Wijn, Vals Plat, Olla Vogala, Phil Cunningham & Aly Bain. Barbara Furtuna, Tumult, Kate Campbell, Mahala Rai Banda, Fanfare Ciocarlia.

Foto voorkant: Mozaik

Scroll naar boven