Nick Justice – Stranger In My Town

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nick-Justice.jpg

(Eigen beheer: www.nickjusticemusic.com)

Geboren in The Bronx en opgegroeid op Long Island raakt New Yorker Nick Justice in de ban van de west coast sound van onder andere, Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne, Eagles, om er een paar te noemen. Op 20-jarige leeftijd startte hij met gitaar spelen en snel daarna verhuisde hij naar Californië om zich onder te dompelen in de cowpunk hype van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Justice speelde in een aantal bandjes, maar geen ervan haalde het grote succes. Na jaren in de lokale kroegen van San Diego kreeg Justice genoeg van het bandwerk, en ontwikkelde hij zich als songschrijver en ging de akoestische toer op. Als reizende troubadour kwam hij overal en nergens in het folkclub circuit.

Het tij keerde na een ontmoeting met songschrijver Feter Martin Homer, met wie hij het duo The SideMen startte. Hun eerste album werd geprezen en veel fans keken uit naar het vervolg. Het duo maakte een flinke tournee van twee jaar langs alle grote folk en singer-songwriter festivals. Na 93 concerten werd een sabbatical voorgesteld en gingen de mannen weer even ieder hun eigen weg. Dat was voor Justice, die een aantal nieuwe songs had geschreven, de ultieme kans voor een volwaardig solo-album, onder productie-schap van Joel Rafael.

Gitarist Richard Stekol werd aangetrokken, evenals het koppel Greg (pedal steel en dobro) en Mia (basgitaar) Leisz. Het resultaat is een album met veel mid-tempo songs in een transparante setting, die het best omschreven kan worden als countryfolk. Een veel rustigere sfeer dan wat Justice deed in zijn wilde cowpunk dagen. De aangename muziek en de gebroken stem van Justice blijft lekker voortkabbelen. Nergens springt hij uit de band, en toch gaat het geheel nooit vervelen. Je hoort de kwaliteit van zijn americana. Met Stranger In My Town zet Nick Justice een prima album neer!

Scroll naar boven