Nieuwe Zeeuwse rootsmuziek

Zeeland staat er niet best op: de enige streek met een kerncentrale, een toegezegde marinierskazerne die wordt vervangen door een super beveiligde gevangenis met crime hot spot, de gevaarlijkste waterweg in Nederland…

 

En toch staat Zeeland er goed voor, wat betreft muziek! Danny Vera uit Middelburg op 1 in de Top 2000, veel hoge noteringen voor Bløf en Racoon. Maar ook op rootsmuziek gebied timmeren muzikanten uit of met een link naar Zeeland flink aan de weg. Deze maand verschijnen twee opmerkelijke cd’s.
Zo is Sad songs for us to bear de opvolger van het geslaagde en succesvolle project Silent Voices over verzetsheld Dieter Bonhöffer van het trio Sunshine Cleaners. Opnieuw nummers over mensen met een verhaal,  deels geschreven door zanger-gitarist Sjef Hermans, deels bewerkingen van bestaande liedjes.
Eindelijk vrij is een vinyl- en digitale downloaduitgave van de formatie Rommelhond. Dit trio is het Nederlandstalige equivalent van Crappydogs, een formatie rond zanger-gitarist en componist Erik Vandenberge. Zeven jaar geleden vertrokken twee leden van Crappydogs voor een vaartocht naar het Noorderlicht, maar ze verdwenen spoorloos. In die zeven jaar maakte Vandenberge de switch van Engelstalig naar Nederlandstalig en nam met behulp van Natanael Boelen en Max Swagemakers 13 songs op in de eigen Houwtjetouwtjestrogebouwtje studio.

Scroll naar boven