Oliver Pesch – Kid with the dice

Kid with the dice
(Revanche Records)

Oliver Pesch is een jonge singer-songwriter afkomstig uit Rotterdam, die in Tilburg de Rockacademie heeft gevolgd. Met Kid with the dice brengt hij zijn debuutalbum uit, waarop elf zelf gecomponeerde songs te vinden zijn. Moderne americana wordt zijn muziek genoemd, maar ik proef toch meer West-Europese invloeden in zijn liedjes en instrumentatie. Pesch laat horen zich zowel op semi-akoestisch als op bandniveau op zijn gemak te voelen. Hij zingt soepel en kan evengoed intiem als uitbundig klinken.

Oliver Pesch laat zich zien als een verhalenverteller, die zich geïnspireerd weet door schrijvers als Jack Kerouac en Emily Brönte. Muzikaal gezien refereert hij zelf aan iconen als Paul Simon, Jackson Browne, Lennon & McCartney en Tom Petty. Muzikanten die een verhaal kunnen koppelen aan een sterke melodie en een boeiend arrangement. Zaken die Pesch ook hoog op zijn agenda heeft staan.

Afwisseling biedt Kid with the dice in ruime mate. Van ballad via mid-tempo naar uitbundig. Mooie verstilde nummers zijn Mesopotamia, You drop your gun en afsluiter Nothing to sell. Ietsje meer pit vind je bij tracks als You found a lover en Sheila & Andy (met een frivole mandoline). Voluit gaat Oliver in Shelly (Lollapalooza), wat de eerste single was van het album.

Kid with the dice werd gearrangeerd en geproduceerd door Dave Menkehorst, die eerder werkte met muzikanten als Bertolf en Hennie Vrienten. Hij slaagde erin om Oliver Pesch losjes te laten klinken, terwijl er tevens een zekere urgentie aanwezig en hoorbaar is. Een zeer geslaagd debuutalbum dus. Benieuwd hoe het vervolg van de muziekcarrière van Pesch eruit gaat zien.

Website: www.oliver-pesch.com

Scroll naar boven