O’Neill, Cooper en Cornelissen zoeken speelplekken

Quentin Cooper en Cornelissen (edit)

Na een geslaagde tournee februari jongstleden in Nederland hebben Eoin O’Neill en Quentin Cooper, twee Ierse muzikanten, en Job Cornelissen (actief in de eigenzinnige folkband Maalstroom) de smaak te pakken. Wie biedt hen een podium?

O’Neill (bouzouki), Cooper (diverse snaarinstrumenten) en Cornelissen (zang, percussie) ontmoetten elkaar tijdens een sessie in september 2014 in Brogan’s, Ennis in County Clare in Ierland. Er was direct een muzikale klik, wat leidde tot de tour in Nederland. Dat plan is dus gerealiseerd en smaakt naar meer!
Eoin O’ Neill is een veel gevraagd en gerenommeerd begeleider van vele instrumentalisten, zowel tijdens sessies als bij concerten en opnames.
In County Clare is hij een spil in de sessiescene. Hij speelt daar veel met Quentin Cooper, thuis op snaarinstrumenten als banjo, fiddle en mandoline. Hij wordt op 10 oktober geëerd met een prijs voor zijn verdiensten voor de traditionele muziek in County Clare.

Komende november staat er een week in België gepland, van 10 tot en met 16 november. Op 14 november staan ze in ViaVia in Mechelen, en op de 13e is er ook reeds een boeking. De andere data staan echter nog open.
Wilt u op uw podium een avond met heerlijk swingende Ierse traditionele deunen in de Clare stijl, afgewisseld met liederen uit de Ierse traditie, alsook nieuw gecomponeerde? Neem dan contact op met Job Cornelissen, of 00 31 (0) 619618394.

Scroll naar boven