Cd’s kort besproken: Dave Desmelik, Jordi Baizan, Brock Davis

Jordi Baizan 
The love in you 
(Berkalin Records)

Jordi Baizan is een Amerikaanse singer-songwriter, geboren in Houston als kind van Spaanse en Cubaanse ouders. The love in you is zijn derde cd, na Like the first time (2017) en Free and fine (2019). Baizan heeft een soepele, geruststellende stem, die je makkelijk meeneemt in de elf zelf gepende liedjes op de cd. Het doet wel denken aan Jim Croce. Thematisch kun je de plaat globaal gezien in tweeën splitsen; de liefde en de toestand van de wereld. De cd werd geproduceerd door Walt Watkins en Ron Flynt, dus is het niet vreemd dat Bart de Win als één van de gastmuzikanten opduikt op accordeon. Flynt (bas, toetsen) en Watkins (achtergrondzang) dragen zelf ook bij aan de muzikale invulling. Verder hoor je bas, drums, piano, cello, cister en tenor gitaar.
The love in you is een sterke verzameling songs, ontspannen gezongen en goed geproduceerd.

Dave Desmelik 
Clues of my existence 
(davedesmelikmusic.com)

Ongeveer een jaar na The calender album brengt de uit North Carolina afkomstige americana singer-songwriter Dave Desmelik zijn zestiende cd uit, met als titel Clues of my existence, een mooi thema waar je veel onder kunt scharen. De negen door Desmelik geschreven nummers kwamen tot stand tijdens de Covid pandemie in 2020. Via filesharing werd een zevental bevriende muzikanten ingeschakeld om de nummers vorm te geven, onder wie (opnieuw) gitarist David Philips. Het is een typische gitaar/bas/drums plaat, met voldoende subtiliteit en afwisseling. De beste muzikale verfrissing zit in de pedal steel guitar van Ryan Stigman in het nummer Rain love.
Gedegen werk, maar niet verrassend.


Brock Davis
A song waiting to be song 
(Raintown Records)

De in Canada geboren singer-songwriter Brock Davis, die tegenwoordig in California woont, gebruikt allerhande stijlen muziek om zijn typisch Amerikaanse nummers vorm te geven: country, rock, folk, pop. Daarmee creëert hij goed in het gehoor liggende, meestentijds mid-tempo songs, die je bijna meteen kunt meezingen zonder dat ze obligaat worden. De dertien tracks werden opgenomen in Nashville, en geproduceerd door Zach Allen (die onder andere ook Keb’ Mo’ deed). Een aantal topmusici uit de Nashville scene verleende hun medewerking, dus het verbaast niet dat het geluid op de cd staat als een muur. Een iets te stevige muur naar mijn smaak.

Scroll naar boven