Cd’s kort besproken: Stephen Doster, Dina, Dean Owens

Stephen Doster 
Over the red sea 
(Faw Records FR-1100)

Over the red sea is de derde solo cd van de Amerikaanse singer-songwriter Stephen Doster, zijn meest akoestische tot nu toe. De elf nummers werden allen geschreven door Doster zelf. De gitarist wordt bijgestaan door een zestal musici die onder andere achtergrondzang, penny whistle, bodhran, cister, tenor gitaar, vibrafoon, cello, flugelhorn, contrabas en toetsen inbrengen. Over the red sea werd opgenomen en gemixt in Austin, Texas door James Stevens. De cd biedt meestentijds fraaie, rustige ballads, en soms mediumtempo songs. Het mooiste is als er tweestemmig wordt gezongen, zoals in The singing bus driver. Alle teksten werden opgenomen in het cd-boekje. De cd is opgedragen aan de in 2021 overleden Nanci Griffith, van wie Doster veel support kreeg.

Dina 
Heart 
(, Xango Music Distribution)

Dina is een zangeres uit Zwolle die haar muziek omschrijft als world indie, wat op je op Heart – haar tweede cd – mag vertalen als esoterische, lang uitgesponnen singer-songwriter liedjes met exotische accenten. 8 zelfgeschreven nummers telt de cd en het kortste nummer duurt 4.42 minuten. Het langste bijna 8 minuten. De instrumentale begeleiding leunt sterk op het keyboardwerk, dat door verschillende muzikanten wordt aangedragen, waaronder Dina zelf. Daarnaast speelt ze gitaar, deed ze achtergrondvocalen en produceerde ze zelf het album. Voor kleur in het geluid zorgen kora, didgeridoo en melodica. Sfeervol, goed gezongen en rustgevend. Dus dat zijn drie plussen.


Dean Owens
Sinner’s shrine 
(EelPie Records EPRCD 004, CRS)

De ervaren Schotse singer/songwriter Dean Owens maakte met medewerking van John Convertino en Joey Burns van Calexico de cd Sinner’s shrine, waarvoor hij naar de WaveLab Studio in Tucson afreisde. De opnames vonden plaats in januari 2020, vlak voor het uitbreken van de pandemie. Wat het project on hold zette. Eindelijk is nu het juiste moment daar om Sinner’s shrine uit te brengen. Elf tracks bevat de cd en de Calexico stijl is goed terug te horen, wat goed past bij de stem de composities van Owens. Er werkten nog twee andere coryfeeën mee aan de cd: zanger/gitarist Grant-Lee Phillips en de Guatemalaanse singer-songwriter Gaby Moreno. The hopeless ghost en We need us zijn persoonlijke favorieten. Bijzonder aangenaam plaatje.

Scroll naar boven