Cd’s kort besproken: Kerry Patrick Clark, Kaurna Cronin, Tao Ravao & Vincent Bucher

KERRY PATRICK CLARK
What a show
(Studio – 234, 09234)

De Amerikaanse Zanger-gitarist Kerry Patrick Clark was ooit groepslid van The New Christy Minstrels en is met What a show nu toe aan zijn negende solo-album, dat is opgehangen aan het thema circus. De twaalf nummers op de cd zijn allen van Clark’s eigen hand. De eerste zin van het openingsnummer (de titeltrack) luidt: let’s pretend we’re in a circus. Wat wordt gevolgd door Clown car. Verder wordt regelmatig aangehaakt bij het ‘Circus van het Leven’. Als elfjarige schreef Clark het nummer Circus town, en dat vormt de afsluitende track van de cd. Muzikale ondersteuning is er in de vorm van bas, trombone, mandoline (Chad Watson) en piano, accordeon, orgel (Nomad Ovunc). Een degelijk werkstuk.

KAURNA CRONIN
Aloft in blue
(www.kaurnacronin.com)

Al de zevende plaat van de Australische singer-songwriter Kaurna Cronin. Zijn vorige cd Glitter and dust is uit 2019. Hij treedt met enige regelmaat ook op in Europa en Canada, en heeft in het meer recente verleden daarbij ook Nederland aangedaan. Cronin’s stijl valt te omschrijven als adult countryrock. Alle nummers – tien in getal – zijn van ’s mans hand. De teksten zijn van een bovengemiddeld niveau. Elektrische gitaar, bas en toetsen vormen het muzikale achtergronddecor. Cronin speelt naast gitaar en mondharmonica ook percussie en drums. En hij deed zelf de productie en de opnames. De zang is op Aloft in blue uitstekend verzorgd, ook dankzij de achtergrondvocalen van Lauren Henderson. Volwassen plaat.

TAO RAVAO & VINCENT BUCHER
Piment bleu
(BUDA 860363)

Op Piment blue hoor je qua instrumentatie voornamelijk mondharmonica, kabosy (een rechthoekig snaarinstrument), valiha (een buisvormige citer, het nationale instrument van Madagaskar) en percussie. Jazz, blues, creoolse Amerikaanse muziek en Afrikaanse kruiding. De duozang – waarbij Tao Ravao het voortouw neemt – beweegt zich daar vrijelijk overheen. Patier Roger (zoals Tao Ravao in het gewone leven heet) schreef de elf nummers op de cd. Die vormen tezamen een wonderlijke, aanstekelijke en boeiende muzikale reis.

Scroll naar boven