Cd’s kort besproken: The Furious Seasons, Mia Arends & Michael Derning, Michael Johnathon

THE FURIOUS SEASONS
La fonda
(Stone Garden Records)

The Furious Seasons is een Amerikaans trio bestaande uit David Steinhart (zang, gitaar), Paul Nelson (gitaar, tweede stem) en Jeff Steinhart (contrabas). Zij brengen loom swingende, akoestische liedjes die makkelijk in het gehoor liggen, maar geen bijzonder uitgesproken karakter bevatten. Ideaal om wat bij weg te dromen. Na in 2018 hun debuut te hebben gemaakt met Now residing abroad, is er nu de 10 tracks bevattende opvolger La fonda, geproduceerd door Alfonso Rodenas, die vijf keer een Grammy won, onder meer voor Tigre del Norte. Naast de basisbezetting hoor je op de cd incidenteel ook dobro, viool, accordeon en slagwerk. Degelijke band, maar geen pottenbrekers.

MIA ARENDS & MICHAEL DERNING
Rough magic
(Sain’t Inspiration Production)

Het Amerikaanse duo Mia Arends (zang) en Michael Derning (zang, gitaar, mandoline, mondharmonica) maakt al ruim 45 jaar muziek. Hun vorige cd Cover art verscheen in 2007. Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van hun liedjes en de uitvoering daarvan. Die is namelijk zonder meer bovengemiddeld. De opnames, mix en mastering vonden plaats in Seattle. Een klein deel van de zestien nummers werd door Mia en/of Michael zelf geschreven. Daarnaast (sterke) interpretaties van niet de minste anderen: Lennon/McCartney, Paul Simon, Blind Willie McTell, Irving Berlin. Drie medemuzikanten zorgden voor diende partijen op contrabas, cello en drums. Arends maakte enkele mooie vocale arrangementen en Derning weet goed functioneel te spelen. Hun volgende cd mag sneller verschijnen.

MICHAEL JOHNATHON
Legacy
(Poet Man Records PMR70029)

Michael Johnathon maakte al zeventien cd’s. Hij is niet de bescheidenheid zelve. In het verleden afficheerde hij zich als de nieuwe Bob Dylan. Dat is hij zeker niet. Als ik ‘m zou moeten vergelijken, dan zou ik eerder Don McLean noemen. Diens American pie wordt ook geciteerd in het openingsnummer Legacy, het titelnummer van de cd. Twee van de tien tracks zijn van Dylan: Knockin’ on heaven’s door en Like a rolling stone. Daarnaast ook nog nummers van Woody Guthrie (Woody’s poem) en Irving Berlin (Blue skies). Naast gitaar speelt Johnathon ook nog banjo, dulcimer, mandoline, tamboerijn, belletjes, piano en Hammond orgel. Meer dan twintig muzikanten en zangers (o.a. trompet, trombone, strijkkwintet, kinderkoor) vullen het geheel mee in. Desondanks overheerst het akoestische. Gedegen werk, dat wel, maar ook nogal ‘middle of the road’.

Scroll naar boven