Opening Dranouter Festival op 2 augustus

Dranouter Festival 2018 start dit jaar 1 dag vroeger met een extra muzikale productie. Op de donderdag 2 augustus 2018, organiseert Festival Dranouter op verzoek van GoneWest en de Provincie West-Vlaanderen een extra avond met de productie Grondtonen Dranouter.

Met onder meer muzikanten van Le Vent Du Nord, De Temps Antan, Wör en Trio Dhoore wordt een muzikaal totaalspektakel samengesteld, dat het verhaal tot leven brengt van het festivalterrein. De gruwel van de oorlog 100 jaar geleden had alles van de kaart geveegd. De grond waarop nu het festival wordt georganiseerd, was destijds veranderd in een modderig maanlandschap. Tot op vandaag zijn de sporen van die gruwel zichtbaar in het landschap van de regio.

 

Gratis toegang mits reserveren ticket
Zo vertelt Grondtonen Dranouter het verhaal van 100 jaar terug én maakt het ook de omslag naar vandaag in woord, muziek, video en hedendaagse dans. Het totaalspektakel start om 19.30 uur in de grootste tent op het festivalterrein van Dranouter. De productie duurt tot iets na 23.00 uur.

Wie een weekendticket heeft van het festival, komt er sowieso gratis in met z’n ticket. Ook alle anderen kunnen er gratis bij zijn.
Om de capaciteit te beheersen vraagt de organisatie wel om online een gratis ticket te reserveren via de website van Festival Dranouter.

Scroll naar boven