Paris Texas – When you’re gone

When you’re gone
(Trad Records TRAD008)

Een gedreven americana formatie uit Antwerpen met een bandnaam die de muzikale koers al deels verklapt. Paris Texas combineert country met bluegrass- en hillbilly-invloeden. Sterke meerstemmige zang, uitsluitend eigen werk en een studiosound die heel authentiek en eerlijk klinkt. Er valt weinig kritiek te leveren op dit sfeervolle en voortreffelijke debuutalbum dat zo uit de US lijkt te komen.
Songwriters Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts (beiden zang en gitaar) tekenden voor alle songs. Een prominente rol in het bandgeluid is toebedeeld aan de mandoline van Jan Michielsen die met chops en melodieuze loopjes door het geheel fietst. Ook dobrospeler Dirk Peeraer kent het klappen van de zweep met zijn slide en fingerpicking.
Maarten Michielsen legt het fundament met de contrabas. Het kwintet blijft dertien songs lang boeien, aangevuld met een aantal gastmuzikanten, waaronder Joost van Es op de fiddle, en het lekkere mondharmonicawerk van Wim Dufraing. De beheerst gespeelde drums en percussie van Jordi Geuens zijn op een mooie authentieke manier opgenomen.
Het gekende americana thema ‘verlies’ wordt behoorlijk uitgediept en bezongen. Paris Texas stuwt behoorlijk in Silent guide, en neemt gas terug in het gospelachtige Friend of mine, om vervolgens volledig op stoom weer het tempo op te voeren. When you’re gone is een degelijk debuut en een optimale basis voor meer!

Scroll naar boven