Parkfest 2016 met droog-garantie

Parkfest zal dit jaar niet in de open lucht plaatsvinden. De voorbereidingen voor Parkfest 2016 Indoor, 13 en 14 augustus in het TAC in Eindhoven, zijn in volle gang. Het programma is rond, de ontwerpen voor de aankleding klaar en de publiciteit wordt veelvuldig gezocht.

Mischa MacPherson Triojpg

Mischa MacPherson Trio

 

Parkfest zocht een dak en vond het TAC
Een festival met “droog-garantie” en tegelijkertijd een mooie tuin om te zitten, muziek te maken of te luisteren. Voor hen die het
Folkwoods Benefietconcert in 2013 hebben bijgewoond behoeft het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven geen introductie. Balfolkers herinneringen zich wellicht het Winterdansfeest uit datzelfde jaar nog. Deze broedplaats van culturele activiteiten in vele vormen is een primaomgeving voor een festival.

 

Overnachten
Met een camping voor de deur is de organisatie nog bezig. Hopelijk komt daarover volgende week uitsluitsel. In het TAC zal een ruimte ingericht zal worden als slaapzaal (zelf matje en dekens meebrengen). En misschien is Parkfest 2016 Indoor een mooie gelegenheid om bij andere muziekliefhebbers te logeren? Via de Facebookpagina van Parkfest kunnen vraag en aanbod wellicht op elkaar afgestemd worden.

 

Wat is het muziekprogramma?
Dit is de lijst met optredens uit binnen- en buitenland: – Mischa Macpherson Trio (UK) – Schotse nachtegaal – Kadril (BE) – 40 jaar! – La Forcelle (FR) – voor het eerst in Nederland! – Sarah McQuaid (UK) – Engelse folk – LyraDanz (IT) – formidabel Italiaans trio – Brabantlied (NL) – folk in je moerstaal en een modern jasje – Geronimo (BE) – gitaarfenomeen voor dansers – L.Q.R. (NL) – stampende folk uit de lage landen – WÖR (BE) – luisterconcert en bal – Chardon (NL) – zelden staat een complete familie op het podium; Chardon is de uitzondering! – Duo De Schepper-Sanzcuk (BE) – fijne dansmuziek – JW Roy met band (NL) – Americana van het hoogste niveau – AIOL (NL) – melodieuze deunen op draailier en diatonisch accordeon – Faran Flad (BE) – Vlaamse folk met Keltische roots – Duo Aldo-Forgette (FR) – top-draailier-kunsten – Tip-Jar (NL) – roots uit de regio – Wouter en de draak (NL) – balfolk met trekzak en gitaar – David Munnelly (IRE) – Iers accordeon fenomeen – The Big World (NL) – Americana uit Eindhoven – The Lowland Paddies (NL) – Iers feestje!

 

Waar zijn kaarten de koop?
Via de website van Parkfest – www.parkfest.nl – zijn kaarten te bestellen. Passe-partout (hele weekend) : €40,00 . Dagkaarten : €22,50 . Slaapzaal
5,00. Voor hen die al een kaartje gekocht hadden voor Parkfest-in-het-park is er een verschil-verrekening: Stuur een mailtje naar met je ordernummer en rekeninggegevens, en het verschil in prijs wordt terugbetaald. Zijn bovenstaande veranderingen je te groot, dan kan een kaart ook teruggenomen worden met volledige restitutie van de bestelling.

 

Wat is er dit jaar te doen?
Veel muziek, verschillende activiteiten voor jong en oud, lekker eten en natuurlijk een ruime keus uit speciaalbieren in glas. Sessiepodium om zelf muziek te maken. Dansvloer & dansles. Kinderactiviteiten. Tuin. Festival- en instrumentenmarkt. Gratis Wifi. Muzikantenworkshops van Dominique Forges, Wouter Kuyper, Guy Roelofs en Draailier & Doedelzak. Roelstoeltoegankelijk.

 

Wil je meehelpen?
Stuur een berichtje naar Parkfest 2016 Indoor kan hulp gebruiken op alle vlakken, zowel tijdens de opbouw, in het weekend, als in de voorbereiding.

 

Scroll naar boven