Pé & Rinus – Goan weer lös

Goan weer lös
(www.hoornseplas.net)

Als je in Groningen woont of daar vanaf de jaren tachtig hebt gestudeerd, ken je ongetwijfeld Pé Daalemmer en Rooie Rinus. Peter de Haan en Frank den Hollander, begonnen er 40 jaar geleden hun carrière met een optreden op een studentenavond. Ze werden daarna bekend door hun optredens in de Herestraat waar ze geregeld opstoppingen veroorzaakten.

Ter gelegenheid van hun veertigjarig jubileum verscheen een live-cd. Op de schijf, met oude en nieuwe liedjes, is de sfeer tijdens een optreden duidelijk hoorbaar. De mannen spelen met hun Gronings- en Nederlandstalige liedjes vaak in op de actualiteit zoals in Wat is er mis met een lekkere doodsbedreiging. In de cover van Elvis Costello’s (What’s so Funny ‘bout) Peace, Love and Understanding hekelt het duo de hedendaagse korte lontjes.

Tussen de 14 liedjes staan twee folky covers. Pinda’s in t Stadspaark (Whiskey in the jar) is het resultaat van een optreden samen met Rapalje. Verder verandert The Old Triangle van Brendan Behan in Òfwotteringsknoal. De a capella uitvoering met alle leden van de begeleidende band (De Containers) klinkt voortreffelijk.

Als je weet dat het duo ooit wilde stoppen maar teruggefloten werd door de schare fans, begrijp je dat na deze cd helemaal.

Scroll naar boven