Phoebe Rees – Bring in the light


Bring in the light
(Strictly Country Records SCR -91)

De ondertitel van de cd luidt: Si Kahn’s songs of courage and resistance, en dat geeft helemaal aan wat je krijgt. Phoebe Rees is een Britse zangeres en violiste, die ook piano en altviool speelt. In haar nog redelijk jonge leven werkte ze al mee aan grote sociale projecten, zoals een community kunstproject in Sao Paolo, Brazilië en een kinderkoor project in Mumbai, India. Het is voorstelbaar, maar toch ook opvallend, dat de Amerikaanse singer-songwriter Si Kahn haar uitnodigde om in het kader van zijn 80e verjaardag een album te maken met een aantal van zijn liederen, om ze voor een nieuwe generatie levend te houden. Kahn hoorde Phoebe’s uitvoering van zijn compositie Mississippi summer op haar EP Roe deer, en dat maakte de nodige indruk. Het is het debuutalbum van Rees.

Bring in the light bevat veertien nummers, die allen door Si Kahn werden geschreven, waarvan één, In Afganistan, in samenwerking met Daria Marmaluk-Hajioannou. Sterke liederen, met inhoud en mooie melodieën, die met liefde en kundigheid door Rees worden vertolkt. Om er even een paar te noemen: When the war is done (wat ze enkel met vioolbegeleiding zingt), het opgewekte Moonshine moon en Molly in the mill, een verholen aanklacht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de weverijen.

De cd werd uitgegeven door het Nederlandse label Strictly Country Records, dat al eerder live-werk van Si Kahn uitbracht. De opnames vonden plaats in Studio Doornenburg, eigendom van multi-instrumentalist Janos Koolen, die op de cd banjo, gitaar, accordeon en bodhran voor zijn rekening neemt. Daarnaast hoor je Lucas beukers op de akoestische bas en verzorgt Sophie Janna (de cd-verpakking vermeldt abusievelijk Hanna) achtergrondzang. Rees en Koolen deden samen de productie, geassisteerd door Si Kahn.

Een waardevol en fraai project.

Website: https://phoeberees.co.uk/

Scroll naar boven