Plan_D – Lopende zaken

Lopende zaken
(Marista, 8714835126454)

Plan-D is een Nederlandstalige vierpersoonsband, met in de gelederen Bert Hermelink, die in het – inmiddels toch wel grijze – verleden toetsenist en liedschrijver was bij Toontje lager, en derhalve verantwoordelijk was voor hits als Stiekem gedanst en Ben jij ook zo bang? Later had Hermelink nog een tijd een redelijk succesvol cabaretduo met Peter Dictus onder de naam Bert & Dictus. Maar nu is er dus Plan-D, wat weer een paar stapjes verder is dan Plan B.

Elf tracks bevat Lopende zaken, met teksten die een meer volwassen indruk maken, vergeleken met die oude hits die Bert Hermelink schreef. Het blijft dicht bij huis, getuige ook titels als Ik doe het ermee en Stil in huis. Muzikaal gezien kun je het plaatsen tussen kleinkunst en popmuziek in. Tekst en muziek houden elkaar in evenwicht.

De overige drie muzikanten zijn gepokt en gemazeld in de Deventer muziekscene: Kim Pol (zang), Reggy Langkun (gitaar) en Koos Lonis (basgitaar, trompet). Er wordt gebruik gemaakt van geprogrammeerde ritmes. Kim Pol heeft een mooie, verleidelijke stem die de aandacht prima weet vast te houden.

Een aantal gastmusici verleende medewerking aan Lopende zaken: Tim Veltien en Peter van Leeuwen speelden gitaar, Bert de Jong drumde op Voor ik in slaap viel, Oscar Pauw zong op Lief, leuk en los. Oud-Toontje Lager en Captain Gumbo gitarist Gerard de Braconier speelde mee op Lanterfanterfase.
Plan_D laat met deze debuut-CD een goede indruk achter. Geen reden voorlopig voor een volgend plan.

Scroll naar boven