Progress band – A string that picks up everything

A string that picks up everything
(PB1002)

Ze komen oorspronkelijk uit het Amerikaanse Portland en staan met z’n tweeën op het podium: Zarko (gitaar en zang) en Scott Kelly (bas). Op deze cd worden ze vergezeld van Sven Poulsen (zang). Het duo/trio maakt typische alt/neofolk: veelal trage ballads, gezongen met een mysterieuze wat diepe stem.

De songs zijn eenvoudig qua structuur, soms met de geijkte vreemde toonwisselingen, anderzijds voorzien van een bepaalde monotonie. De inhoud van de liederen gaat vaak over relaties, kennen verder nauwelijks diepgang.

Wat storender is, bij wel meer indie-alt-neofolkgroepen, is dat er kennelijk geen eisen meer worden gesteld aan de kwaliteit van de uitvoering. Het gitaarspel is pover, iemand met twee jaar gitaarles en bestempeld als een beginner haalt dit niveau. Ergerlijk is de onzuivere samenzang, in Yes or no zelfs vals en uit het ritme, maar ook in  I became a feather of a man zit ik tenenkrommend te luisteren naar de onvolmaaktheid.

Misschien is het een gimmick, een vorm van creatieve vrijheid, een aanduiding van een stijl. Maar dan hak ik genadeloos met de bijl!

Scroll naar boven