Quentin Sauvé – Enjoy the view


Enjoy the view
(verkooplink of nummer)

Quentin Sauvé is een singer-songwriter uit het Franse Laval, die zich bedient van de Engelse taal. Met Enjoy the view heeft hij zijn tweede album uitgebracht, dat tien tracks bevat. Zijn eerste, Whatever it takes, verscheen in 2019. Daarvoor speelde hij basgitaar in een hardcore punkband. Daarvan hoor je enkel een bovengemiddelde gedrevenheid terug. Op Enjoy the view speelt Quentin gitaar, piano en synthesizer.

Het geluid van Quentin Sauvé wordt voor een groot deel bepaald door de meerstemmige zang (de tweede en derde stemmen werden ingezongen door Quentin zelf, maar geschreven door Paul Dechaume) en de hypnotiserende percussie, ingespeeld door zijn broer Amaury, die tevens de productie deed in samenwerking met Etienne Clauzel, en ook de geluidsmix verzorgde.

Er hangt een melancholieke sfeer over de nummers, die soms ingetogen, dan weer als hartenkreten klinken. Thema’s als heimwee, afscheid en het zoeken naar richting zijn nadrukkelijk aanwezig en zorgen ervoor dat de herfst steeds dichterbij is dan de lente. Een album die als een trip kunt beleven als je ‘m in één ruk beluistert.

Website: quentinsauve.com

Scroll naar boven