René Beverwijk – Ik heb ook altied wat

Ik heb ook altied wat
(Eigen uitgave, )

Een cd met covers, is natuurlijk niet echt bijzonder. Maar als teksten van de oorspronkelijke songs zo zijn aangepast dat er iets totaal anders ontstaat, wordt het interessant. De Groninger René Beverwijk is dat aardig gelukt.

De ‘stadjer’ die zich normaal redelijk succesvol samen met zijn partner Diana in het countrycircuit begeeft, veranderde min of meer bekende songs in vocale uitingen vol kommer en kwel. Wie nu denkt dat daarmee zijn debuut-cd alleen geschikt is voor zwartkijkers en ongelukzoekers, zit er volkomen naast. De teksten die hij gemakkelijk en zonder gêne uit zijn mouw lijkt te schudden, zijn vooral humoristisch.

Niet alleen countrysongs zoals My name is Sue  (Johnny Cash) neemt Beverwijk op de schop. Ook Nikita van Elton John vormde hij om tot een dramatisch verlopen dansles met Anita en de Beatle-klassieker Yesterday veranderde hij, vanwege de klankovereenkomst, in Westerlee. Het dorp, vooral bekend geworden door Wim Sonneveld, transformeerde hij gedurfd in Mien auto. The Scotsman van Bryan Bowers is een echte folksong. Die vertaalde hij vrijwel letterlijk en is het enige luchtige èn a capella uitgevoerde nummer tussen de elf andere.

Deze Groninger laat je met al zijn ellende toch plezier beleven.

Scroll naar boven