Rick Treffers – The opposite of never

The opposite of never
(Rick Treffers Music RTM013, Music & Words)

Al ruim 30 jaar brengt Rick Treffers (zang, gitaar, toetsen, ritmes, geluiden) geluidsdragers uit van uiteenlopende aard. Van alternatieve popmuziek tot Spaanstalige muziek en Nederlandstalige luisterliedjes (lees hier de recensie van Rick’s vorige album Levensdrift). De term droompop valt regelmatig. Zijn nieuwste project heet The opposite of never, een themaplaat over een liefdesrelatie die stevig in beweging raakte en uiteindelijk uit elkaar klapte: van hoop naar teleurstelling, van berusting tot frustratie, van aantrekken naar afstoten. Het werken aan de tracks voor het album werkte therapeutisch voor Rick Treffers.

En hoewel je zo’n persoonlijk thema uitstekend in je eentje zou kunnen vormgeven, koos Rick er voor om een elftal muzikanten in te schakelen om de tien nummers die het album herbergt in te kleuren. Daaronder twee oud-leden van Mist – Ivar Vermeulen (toetsen, bas, gitaar en arrangementen in samenwerking met Rick) en Jeroen Luttikhuis (bas). Maar er zijn ook akoestische instrument te horen, zoals fluit (Mayte Valiente), cello (Carol Galarza) en mandoline (Willem Janssen). dat versterkt de melancholieke kant van het geboden repertoire en de bitterzoete stem van de zanger.

Vier van de tien nummers werden voorzien van een video, respectievelijk numero 2, 3, 4 en 5 op de cd (dan wel het digitale album): My wishful singing, Perfect (in our dreams), All in your head en Hummingbird. Het geeft een mooi beeld van het album als je de video’s in deze volgorde bekijkt. Het verhaal in een notendop. De film van zijn leven – en dat van anderen. Gevat in vooral verstilde, uitgesponnen ballades.

Opnieuw bijzonder werk dus van Rick Treffers, die in de marge van de muziekwereld zijn eigenheid weet te exploreren.

Website: www.ricktreffers.com

Scroll naar boven