Riku Latti

Amper Elders Antwerpen,
10 februari 2007

Amper Elders is de thuisbasis van een sympathieke stichting die huisconcerten organiseert en tourende artiesten goedkoop onderdak verleent. Meestel zijn dat Zuid-Afrikaanse artiesten. Zaterdag was daar een bijzonder huisconcert van de Afrikaanse singer-songwriter Riku Latti. In eigen land timmert hij al stevig aan de weg, maar ook in Nederland en België is hij al een tijdje bezig om voet aan de grond te krijgen. Om dit te verwezenlijken heeft hij de afgelopen weken drie Antwerpse muzikanten ingespeeld om zijn vaste begeleidingsband in Europa te worden. Om te beginnen met een tournee, die in mei zal plaatsvinden. Het optreden in Amper Elders is eigenlijk het eerste echte optreden in deze samenstelling.
Dat Riku een rasartiest is wordt meteen duidelijk, tussen de songs door babbelt hij ontspannen met het publiek, en met een aanstekelijk enthousiasme werkt hij zich door de nummers. Dat is deels oud werk, vooral van zijn laatste, in Zuid-Afrika succesvolle cd, Aan’t sterre tel. De topnummers van die cd, zoals Op die Maan en Smoorverlief zijn binnen de set ook opvallend goed en slaan bij het publiek meteen aan. Het nieuwe repertoire bestaat uit Engelse en Afrikaanse nummers. De band klinkt strak, stevig, maar toch beheerst.
Ondanks het feit dat de muzikanten nog maar weinig tijd samen hebben gerepeteerd, zijn ze toch al goed op elkaar ingespeeld. Als het optreden in Amper Elders een voorproefje is op de komende doorbraak van Riku Latti in de lage landen, dan hebben ze hierbij mijn zegen.

Scroll naar boven