Rod Picott – Starlight tour

Starlight Tour
(Welding Rod Records)

Geboren in New Hampshire en opgegroeid in Maine kwam Rod Picott op jonge leeftijd Slaid Cleaves op school tegen. De twee deelden van meet af aan hun gevoel voor muziek. Die vriendschap is altijd in stand gebleven, want Picott en Cleaves schrijven menige song samen, en ze vertolken ook afzonderlijk regelmatig songs van de ander.

Starlight tour is het dertiende album van Picott, die sinds zijn debuut op geluidsdrager in Nashville woont. Dit album is een ruwe diamant, ongeslepen en puur, opgenomen in vijf dagen tijd, waardoor er geen ruimte meer was om de boel te verfijnen en te bewerken. En zo horen we het graag, pure opnamen in de trant van: what you hear is what you get!

Picott dook met een klein gezelschap aan muzikanten de studio in om zijn nieuwste creaties direct vast te leggen in een ruwe mix, die ook meteen goed werkt als eindmix. Starlight tour is ook een standvastiger album in vergelijking met voorganger Out past the wires. Opener Next man in line klink meteen al lekker en vertelt over de vluchtige maatschappij. De toon is meteen gezet, en tussen de verzameling mid-tempo songs vinden we ook een paar ballads, die Picott van zijn beste kant laat horen. Titelsong Starlight tour enTelevision preacher zijn de parels van het geheel, Picott op zijn puurst. En zo ook het slotlied Time to let go of your dreams, de meest treurige song die Picott ooit geschreven heeft. De zacht aangeblazen trompet op de achtergrond maakt de diepgang nog aangrijpender.

Met deze indrukwekkende ballad, die evengoed een traditional had kunnen zijn, sluit Picott een geweldig americana album af!

Scroll naar boven