S.O.L.I.D.A.I.R

S.O.L.I.D.A.I.R
(www.welzijnszorg.be)

‘Welzijnszorg’ is de grootste beweging tegen armoede van Vlaanderen en Brussel. Ze werd vijftig jaar geleden opgericht en voert onder het motto ‘Samen tegen armoede’ jaarlijks campagne in de Advent, de voorbereidingstijd voor Kerstmis.
Door Welzijnszorg is een fraai vormgegeven boekje uitgebracht met een cd. Vormgever en illustrator Reinhart Croon verdient zeker een pluim voor zijn werk. Een keur aan Vlaamse zangers en muzikanten verleenden hun stem aan deze cd, alsook Aileen, Liliane en Hans die moedig een getuigenis brengen over hun situatie.
Teksten en muziek voor deze cd zijn, op een uitzondering na, van Lennaert Maes (van Lenny & de wespen) die, samen met Andries Boone ook de productie van deze cd op zich nam. Als tekstschrijver heeft Lennaert veel geluisterd naar mensen in armoede. Met wat hij daar hoorde heeft hij elf nogal pamfletachtige teksten geschreven die gebracht worden door Kommil Foo, Elvis Peeters & de Onschuldige Secretaressen, Axl Peleman, Neeka & Mauro, Marcel Vanthilt, Eva De Roovere, Brahim, Barbara Dex, Lennaert Maes zelf, en Too Tangled. Jonas Winterland brengt een zelf geschreven nummer dat volledig in de lijn past van de cd.
Bij deze eerder vertelde dan gezongen teksten kan je moeilijk van liedjes spreken, maar alle verhalen ze een aspect van armoede. Alle nummers, ook de drie getuigenissen, zijn rijk en gevarieerd muzikaal begeleid. Welzijnszorg verdient sinds vijftig jaar onze aandacht. Deze cd nu ook.

Scroll naar boven