Sandy Denny 19-cd box

Het kan altijd nog completer. In november verschijnt er een 19-cd box van Sandy Denny, overigens in een zeer gelimiteerde oplage. Platenmaatschappij Universal geeft aan dat elf van die cd’s worden gevuld met de complete studio-opnames van Sandy, in samenwerking met Alex Campbell, Johnny Silvo, Fotheringay, Strawbs, Fairport Convention, en solomateriaal met bonustracks – outtakes, demos en live opnames.

Er zijn acht cd’s met bonus materiaal – niet eerder uitgegeven nummers, demo’s, onuitgegeven BBC opnames, akoestische versies en zeldzame radio interviews. Zelfs het legendarische, lang verloren gewaande Lord Bateman zit erbij. Dit alles wordt begeleid door een 72 pagina’s tellend boek, met zo’n 100 zeldzame foto’s. Voor de echte diehard fan zijn er memoralia zoals briefkaarten en een kopie van het aankoopbewijs van Sandy’s eerste piano.

De verkoopprijs zal waarschijnlijk komen te liggen rond de 150 Britse ponden. Een flinke som geld,maar dan heb je ook wat.
Er is een officiële website www.sandydenny.org.uk waar je jezelf op een mailinglijst kunt zetten om updates te krijgen over de box, en waar je gedetailleerdere informatie kunt vinden.

1 gedachte over “Sandy Denny 19-cd box”

  1. Rob van Niele

    Een collector’s item waar menig Denny-adept van zal smullen. Ik ben zelf opgegroeid met haar muziek. Mijn oudere broer kocht de elpees en draaide deze grijs. Als pre-puber kreeg ik het Denny-oeuvre, of ik het wilde of niet, dus met de paplepel ingegoten. Hoe dan ook, ik ben ook besmet geraakt met het goedaardige Denny-Fairport-Fortheringay-virus en hoop er oud mee te kunnen worden. Wie weet, laat ik me verleiden tot de aankoop van zo’n prachtige cd-box met memorabilia van de zangeres die voor mij immer de “first lady of folk” is gebleven. Al was het maar “for old times’ sake”. Zeg maar jeugdsentiment…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven