Saranne – Wie ben je dan?

Wie ben je dan?
(Kroese Records KRCD 057)

Saranne Schümers (zang, gitaar, percussie) brengt met Wie ben je dan? haar tweede Nederlandstalige cd uit, zij het at het ditmaal een mini-cd is met zes nummers. Haar vorige schijf Dagen dat het anders gaat beviel me wel. Haar nieuwe werk bevalt nog beter. Ze klinkt zelfverzekerder en zingt ontspannen zonder urgentie te verliezen. De instrumentatie is overal in balans, wat voor het grootste deel te danken is aan Gabriël Peeters, die de opnames maakte, de geluidsmix deed en ook de mastering verzorgde. Daarnaast speelde hij piano, gitaar, bas, harmonium en slagwerk.

Alsof dat nog niet genoeg is, werden ook nog klasbakken als Bertolf (gitaar, mandline, Alex Akela (viool) en Mirthe de Jonge (cello) gevraagd partijen in te spelen. Dat het eindresultaat hecht en puntig klinkt mag geen verwondering oproepen. De teksten van Saranne zijn heel persoonlijk en geven je een inkijk in haar gevoelsleven.
Opener Duivels schreef ze na het herlezen van Goethe’s Faust. Koester de duivel in jezelf, verlies jezelf nu en dan, maar laat je leiden naar de juiste weg. Het titelnummer heeft een sociologisch uitgangspunt: hoe vind en blijf je jezelf, in een omgeving die steeds meer aan verandering onderhevig is?

De EP werd overigens een jaar later (door Kroese Records) uitgebracht dan de bedoeling was: Saranne verloor door een ongeluk haar stem. En als je ‘m dan weer terug hebt, sta je dan nog wel hetzelfde in het (muzikale) leven? Een vraag die volledig aansluit bij de inhoud van de liedjes van Saranne.

Website: www.sarannesmusic.nl

Scroll naar boven